E296
E296 reziduālis; apzīmējums ar burtiem un cipariem
Pārtikas uzlabotājs — ābolskābe, konservants, iespējamā iedarbība — uzskata par nekaitīgu lietošanai uzturā.
Avoti: WdT
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Milda ražotajās franču sinepēs ir arī sekojošas sastāvdaļas: modificēta kartupeļu ciete, sāls ( 2%), skābuma regulētājs ( E260, E270, E296, E330), krāsviela ( E161b), stabilizētāji ( E415), konservants ( E211, E202), saldinātājs ( E954).
- Pārtikas rūpniecībā ābolskābi izmanto kā skābuma regulētāju ( E296).
- Pārtikas skābuma palielināšanai izmanto dažādas organiskās skābes un to sāļus — etiķskābi ( E260), acetātus, pienskābi ( E270), laktātus, ābolskābi ( E296), malātus, citronskābi ( E330), citrātus, vīnskābi ( E334) un tartrātus, bet skābuma samazināšanai galvenokārt pievieno ogļskābes sāļus — karbonātus un hidrogēnkarbonātus ( E500—E504).
- Tās ir dabīgas pārtikas piedevas, piemēram, etiķskābe ( E260), pienskābe ( E270), ābolskābe ( E296), C vitamīns ( E300), pektīni ( E440).
- 10 E vielu apzīmējumus: E330 - citronskābe ( lietošanai droša), E296 - ābolskābe ( lietošanai droša), E334 - vīnskābe ( lietošanai droša), E331 - nātrija citrāti ( lietošanai droša), E100 - kurkumīns ( lietošanai droša), E120 - karmīnskābe ( lietot uzmanīgi), E132 - indigotīns ( lietot uzmanīgi), E133 - briljantzilais FCF ( lietot uzmanīgi), E160e - beta-8'-karotīnskābes etilesteris ( C30) ( lietošanai droša), E171 - titāna dioksīds ( lietot uzmanīgi).