Paplašinātā meklēšana
Meklējam bieze.
Atrasts vārdos (9):
Atrasts vārdu savienojumos (12):
Atrasts skaidrojumos (32):
- pastila Apžāvēts sīkporains konditorejas izstrādājums, ko pagatavo, putojot saldinātu augļu biezeni (ar olas baltumu vai bez tā).
- angioskleroze Asinsvadu sienu sacietēšana un sabiezešana, attīstoties saistaudiem.
- sorbets Atspirdzinošs deserts, ko gatavo no svaigas augļu, ogu biezsulas vai biezeņa, pievienojot cukura sīrupu; tam var pievienot šampanieti vai citu alkoholisku dzērienu; tā maisījums tiek sasaldēts putojot un to pasniedz labi atdzesētos traukos.
- biezaunīce Biezputra; biezenīca.
- staka Ēdiens - zirņu biezenis ar taukiem un gruzdumiem.
- povidla Ievārījums, ko pagatavo no augļu biezeņa.
- kartupeļu biezputra kartupeļu biezenis.
- miguzis Kartupeļu biezenis.
- penka Kartupeļu biezenis.
- šķiedenis Kartupeļu biezenis.
- bocītis Kartupeļu biezputra; kartupeļu biezenis.
- ķinka Kartupeļu biezputra; kartupeļu biezenis.
- biezzupa Krēmzupa - krēmveida zupa, kas gatavota no viendabīgā masā sajauktām sastāvdaļām; biezeņzupa.
- kūča Latgaliešu Ziemassvētku sesatdienas vakara ēdiens, ko vāra no piestā grūstiem miežiem, kamēr graudi piebrieduši un viss ūdens novārījies, tad šo biezeni saldina ar medu vai cukuru un ēd kā našķi.
- sarkanā mērce mērce ar tomātu biezeni.
- humoss no pākšaugiem un garšvielām (var būt arī citas piedevas) gatavots biezenis, pasta
- ķausis Par biezu padevies ēdiens; biezenis.
- skuldurs Piestā grūstu miežu biezenis ar tauku piedevu, žāvētu cūkas asti un kājām.
- tapenāde Provansas virtuvei raksturīga mērce (biezenis), ko klasiski gatavo no olīvām, kaperiem, anšoviem, olīveļļas; sastāvdaļas var arī variēt.
- pūtele Pūtelis - vārītu, izžāvētu un tad samaltu auzu, miežu, rudzu, kviešu, zirņu biezenis; ēdiens, ko ēda vasaras laikā pie siļķes vai cita stiprāka ēdiena.
- pūtēlis Pūtelis - vārītu, izžāvētu un tad samaltu auzu, miežu, rudzu, kviešu, zirņu biezenis; ēdiens, ko ēda vasaras laikā pie siļķes vai cita stiprāka ēdiena.
- rīvenis Rīvētu sakņu vai augļu biezenis.
- sabiezums Sabiezējums; sabieze.
- saldējums Salds, uzputots un sasaldēts pārtikas produkts, ko gatavo no piena, krējuma vai no augļu sulām vai biezeņiem (ar piedevām).
- torte Samērā liels konditorejas izstrādājums, kas ir gatavots no izceptas mīklas kārtām ar pildījumu (piemēram, krēmu, augļu biezeņiem) un kam virsma parasti ir rotāta.
- ķēpulis Savārīts biezenis.
- šķiede Šķiedenis - no kartupeļiem savārīts biezenis.
- šķiedens Šķiedenis - no kartupeļiem savārīts biezenis.
- kami Zirņu vai kaņepju biezeņa bumbas.
- biezeņzupa Zupa, kas gatavošanas beigu posmā tiek sablendēta biezenī.
- kuli Zupas biezenis; kulije.
- kulije Zupas biezenis.
bieze citās vārdnīcās:
MEV