Paplašinātā meklēšana
Meklējam mērce.
Atrasts vārdos (15):
Atrasts vārdu savienojumos (7):
Atrasts skaidrojumos (57):
- dzeresis Aizlejs, mērce; slotrams.
- slotrams Aizlejs, mērce.
- slotrans Aizlejs, mērce.
- harisa Asa mērce, ko gatavo no tomātiem, olīveļļas, pipariem un sāls.
- tzaziki mērce atspirdzinoša mērce, kas gatavota uz jogurta bāzes ar ķiplokiem, svaigiem gurķiem un piparmētrām.
- žurnica Atšķaidīta mērce.
- Kamberlendas mērce auksta mērce no jāņogu želejas, vīna, apelsīnu un citronu sulas un garšvielām.
- majonnēze Balta bieza mērce, taisīta no etiķa, eļļas un olas, lieto aukstu.
- bešamelmērce Bešamela mērce.
- salsa bieza mērce ar dārzeņu un augļu gabaliņiem.
- bešamele Bieza mērce, kas gatavota no piena vai saldā krējuma, olām un miltiem; mērce gaļai, zivīm u. c. ēdieniem.
- pontāgs bieza mērce.
- pontuogs bieza mērce.
- ķence Bieza mērce.
- ukse Bieza miltu un speķa mērce; biezs miltēdiens.
- pontags Biezai mērcei līdzīgs ēdiens no bīdeļmiltiem un olām.
- korians Blīvs, ekoloģiski tīrs, uz akrila bāzes veidots kompozītmateriāls, kurā atšķirībā no dabiskā akmens (piemēram, marmora vai gaišā granīta) neiesūcas traipi (sarkanvīna, mērces); koriāns.
- mērceklītis Dem. --> mērceklis.
- salāti Ēdiens, kas ir gatavots, parasti no svaigiem vai vārītiem dārzeņiem, gaļas, zivīm, un kam ir pievienota mērce, etiķis, eļļa.
- tkemali Gruzīnu virtuvē iecienīta mērce, kuras pamatā ir skābas plūmes.
- pesto Itālijā populāra mērce, Ligūrijas virtuves ēdiens; galvenās sastāvdaļas: svaigs baziliks, cietais siers, valrieksti vai ciedru rieksti, ķiploki, olīveļļa; pasniedz ar spageti vai minestroni.
- Bearnas mērce karsta mērce, ko gatavo no olu dzeltenumiem, sviesta, vīna etiķa, sīpoliem ar garšvielu piedevu.
- kreimzoste Krējuma mērce.
- krējummērce Krējuma mērce.
- majonēze Krējumveida konsistences emulsija (mērce) no augu eļļas, olas dzeltenuma (vai visas olas), etiķa, citrona vai laima sulas ar dažādam garšvielām (sāli, saldinātajiem, sinepēm, papriku) u. c. piedevām.
- gvakamole Meksikāņu virtuves ēdiens: mērce, kas gatavota uz majonēzes, skāba krējuma vai nesaldināta jogurta bāzes, pievienojot avokado un citas sastāvdaļas, kā arī garšvielas.
- krējuma mērce mērce ar lielu krējuma piedevu.
- asā mērce mērce ar stipru garšvielu piedevu.
- sarkanā mērce mērce ar tomātu biezeni.
- sviesta zoste mērce no izkausēta sviesta.
- saldā mērce mērce, ko gatavo no augļu vai ogu sulas ar cukuru, ūdeni un cieti.
- miltu zoste mērce, ko gatavo no taukiem, miltiem, ūdens vai piena.
- brūnā zoste mērce, ko gatavono taukos sabrūninātiem miltiem un piena.
- speķa zoste mērce, no izkausētiem cūku taukiem un gaļas gabaliņiem.
- ķeniņš Miltu mērce.
- miltmērce Miltu mērce.
- miltenieks Neizdevusies, pārāk bieza mērce.
- olu zoste no olām gatavota mērce.
- mazā putriņa no piena un kviešu miltiem gatavots ēdiens, ko lieto kā aizdaru; mērce.
- pienslapināms No rūgušpiena un krējuma gatavota mērce.
- sāļumzoste No sālījuma pagatavota mērce.
- olzoste Olu mērce; olu kultenis.
- parfait Parfē - saldais ēdiens no franču virtuves: saldējuma, augļu, putukrējuma, saldās mērces (sīrupa), cepumu u. c. kārtojums, ko pasniedz iegarenā vāzē.
- tapenāde Provansas virtuvei raksturīga mērce (biezenis), ko klasiski gatavo no olīvām, kaperiem, anšoviem, olīveļļas; sastāvdaļas var arī variēt.
- sacivi Sacivi mērce - kaukāziešu virtuves ēdiens.
- Cēzara salāti salāti, kuru sastāvā ir salātu lapas. mīksti vārītas olas, ķiploki, Vusteras mērce, citronu sula, olīveļļa, parmezāna siers, ķiploku grauzdiņi, sāls, pipari (var būt papildināti ar vistas gaļu, šķiņķi vai sēnēm).
- dressing Salātu mērce, parasti ar eļļu, etiķi un garšvielām.
- kaimaks salda mērce.
- parfē Saldais ēdiens no franču virtuves: saldējuma, augļu, putukrējuma, saldās mērces (sīrupa), cepumu u. c. kārtojums, ko pasniedz iegarenā vāzē; parfait.
- ķēca Slikta, negaršīga mērce, biezputra.
- tako Sviestmaize (sendvičs) meksikāņu stilā: uz meksikāņu pankūkas tortijas liek pildījumu pēc izvēles (gaļa, desa, dārzeņi, mērces, salāti u. tml.) un sarullē vai arī pārklāj ar otru pankūku.
- tabasko Tabasko mērce (angļu "Tabasco") -- zīmols: asa sarkana mērce, kuru gatavo pamatā no sarkanajiem pipariem.
- uksīte Ukse - bieza miltu un speķa mērce; biezs miltēdiens.
- ukstiņš Ukse - bieza miltu un speķa mērce; biezs miltēdiens.
- miltēdiens Vārīts ēdiens (piemēram, putra, mērce), kas ir gatavots galvenokārt no miltiem un šķidruma.
- topmērce Vislabākā mērce.
- zivzoste Zivju mērce.
mērce citās vārdnīcās:
MLVV
LLVV
MEV
LTG T