Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Parastākie sēņu termiskās apstrādes veidi ir cepšana ( ieskaitot vārītu vai sālītu sēņu apcepšanu vai apdūmošanu krāsnī), vārīšana ( ieskaitot vārīšanu nelielā ūdens daudzumā jeb sautēšanu un vārīšanu tvaika katlā), ekstraktēšana un tējas gatavošana.
- Fumigācija un Gazācija ( apdūmošana) ir visu lidojošo kukaiņu iznīcināšana telpās un atklātā teritorijā.
- Tās pamatā tiek izmantoti dūmi, aerosoli, toksiskas vielas, ko izdala fumiganti apdūmošanas laikā.
- Pēc tam notiek bagātīga apdūmošana, lai zivs iegūtu zeltainu krāsojumu, dūmu aromātu un noteiktu garšu.
- Pēc tam notiek bagātīga apdūmošana, lai zivs iegūtu zeltainu nokrāsu, dūmu aromātu un vēlamo garšu.