bouillabaisse
Lietojuma biežums :
bouillabaisse vārds svešvalodā; franču
Zivju zupa no dažādām zivīm un vēžveidīgajiem, ar sakņu u. c. piedevām, sevišķi iecienīta Marseļā.
Avoti: LEV
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Ka, pateicoties tieši šai pavārgrāmatai, es beidzot pieņemšu izaicinājumu un izmēģināšu kādu no kārdinošajām receptēm ar tādiem nosaukumiem kā Asperges à la parisienne, Souffle au fromage vai Bouillabaisse.
- Pirmoreiz mūžā Edvards ēda austeres, olīvas, tikko samaltus piparus, maizi bez sviesta, anšovus, pusizceptu jēra gaļu sieru, kas nebija izgatavots no kazas piena, kā arī ēdienus ar tādiem nosaukumiem kā ratatouille, saucisson un bouillabaisse, un pat izaicinoši jēli sārto zivju pastēti tarama salata, ieturēja maltītes bez kartupeļiem.”
- Pīles gaļas miso zupa ar mu err sēnēm Ls 4.75 Vidusjūras bouillabaisse Ls 7.9
- Katram reģionam ir savi specifiski ēdieni , piemēram , Francijas centrālajā daļā boeuf bourguignon cepta gaļa sarkanvīna mērcē , bet Marseļas apkārtnē pie Vidusjūras bouillabaisse zivju zupa ar ķiplokiem
- Mango und Bambussprossen Ls 3.2 Spinat Kokosnuss Cremesuppe mit ged nsteten H hner und Garnelenteigtaschen Ls 4.2 Entenfleischsuppe Miso mit Morcheln Ls 4.75 Mittelmeer Bouillabaisse Ls 7.9 WARME SPEISEN Lachsfiletsteak mit Pfefferminz Sabayon Ls 7.2 Dorschfilet mit