Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- No 24 h audzētām buljona kultūrām ( S. aureus ATCC 25923, P. aeruginosa ATCC 10145, E. coli ATCC 25922 un C. albicans ATCC 60193) 1 ml atšķaida ar 9 ml sāls peptona šķīduma, iegūstot 10-kārtīgu atšķaidījumu.
- Hidrolizātam pievienoto vielu daudzums, kas nepieciešams raugiem rūgšanas laikā, ir sekojošs ( g/l): raugu ekstrakts – 1; peptons – 5; ( NH4)2SO4 – 0,5; KH2PO4 – 0,5; MgSO4x7H2O – 0,025.
- Sterilās Petri platēs ar steriliem pipešu uzgaļiem ienes 1 ml no katras kultūras atšķaidījuma ( atšķaida ar sāls peptona šķīdumu), sākot ar 10 līdz 10. Katrā uzsētā Petri platē uzlej 12 ml līdz 15 ml agara barotnes ( 44 - 47 ° C temp.)
- 1 l ( 1 litra) barojošā agara ( Biolife, 4018102, Itālija) sastāvs: gaļas ekstrakts 3 g, peptons 5 g un agars 15 g. pH = 7,00 ± 0,2 pie 25 ° C. Izgatavošanas secība: 23 g sausās barotnes ieber 1 l auksta destilēta ūdens, maisot karsē līdz uzvārās un pilnīgi izšķīst, pēc tam autoklāvē 121 ° C temperatūrā 15 minūtes.
- 3504 00 00 0 Peptoni un to atvasinājumi; pārējās olbaltumvielas