Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Ievērojami palielinās fermentu aktivitāte barības sagremojamībā, kā arī dažu toksīnu neitralizācija.
- Šiem savienojumiem ir atšķirīgas īpašības, kas atbild par rīsu tekstūru un sagremojamību.
- Jaunās lopbarības gatavošanas procesā tiek izmantota ekstrudēšanas metode – barotermiska apstrāde ( spiediena un temperatūras ietekme), kuras rezultātā uzlabojas barības sagremojamība.
- Graudi ar paaugstinātu beta-glikānu saturu samazina sagremojamību, tādēļ tie nav vēlami lopbarībā ( Bleidere and Gaile, 2012), kā arī iesala ražošanā, jo samazina iesala kvalitāti ( Wang et al., 2004).
- Olbaltumvielu bišu maizē ir mazāk nekā ziedputekšņos, bet tas ir likumsakarīgi, jo fermentācijas procesā darbojas arī bišu enzīmi, kā rezultātā daļa no olbaltumvielām jau tiek sadaītas līdz aminoskābēm, kas nozīmē vieglāku absorbciju un labāku sagremojamību.