sautēšanās
sautēšanās apvidvārds
Karsēšanās pirtī.
Avoti: ME
Korpusa piemēri
Korpusa piemēri
Šie piemēri no latviešu valodas tekstu korpusa ir atlasīti automātiski un var būt neprecīzi.
- Viņš norāda svarīgu niansi – pēc sautēšanās uzreiz neizņemt gaļas gabalus no šķidruma. "
- Sautēšanās procesā gaļas daudzums burciņās saplaks, tādēļ procesa beigu posmā ar sterilizētu karoti vienas burciņas saturu izmanto, lai papildinātu pārējās, piepildot tās līdz malām.
- Aiz durvīm, kas veda uz pirts kompleksu, bija dzirdama ūdens šalkoņa dušā un skaļa ūjināšana; pēc sautēšanās bija pienācis laiks noskalot sviedrus un lēkt aukstajā “ kristāmtraukā”.
- Stipri vien saīsināt sīpolu sautēšanās procesu palīdzēs tāds knifs kā sodas pievienošana - pietiks vien ar šķipsnu šī brīnumainā pulverīša, lai sīpoli izsautētos jau 20-30 minūtēs, turklāt sodas garša gatavajā zupā itin nemaz nebūs jūtama.
- Pasniedz, gaļu ar dārzeņiem pārlejot ar sautēšanās buljonu, virsū liek karoti skābā krējuma un klāt liek rudzu maizi.