Paplašinātā meklēšana
Meklējam uzdēt.
Atrasts vārdos (34):
- uzdēt:1
- bruzdēt:1
- gruzdēt:1
- brauzdēt:1
- grauzdēt:1
- apgruzdēt:1
- iegruzdēt:1
- izgruzdēt:1
- nobruzdēt:1
- nogruzdēt:1
- pagruzdēt:1
- sagruzdēt:1
- uzgruzdēt:1
- aizbruzdēt:1
- aizgruzdēt:1
- apgrauzdēt:1
- iegrauzdēt:1
- izgrauzdēt:1
- nograuzdēt:1
- pagrauzdēt:1
- pārgruzdēt:1
- piegruzdēt:1
- sagrauzdēt:1
- uzgrauzdēt:1
- aizgrauzdēt:1
- pārgrauzdēt:1
- piegrauzdēt:1
- grauzdētājs:1
- grauzdētava:1
- grauzdēties:1
- iegruzdēties:1
- pagrauzdēties:1
- aizgrauzdēties:1
- pārgrauzdēties:1
Vārdu savienojumos nav.
Atrasts skaidrojumos (103):
- porteris Alkoholisks tumšs, rūgtens dzēriens, ko gatavo no grauzdēta iesala, apiņiem, cukura un rīsiem.
- stauts alus veids, ko gatavo ar grauzdētu iesalu, tumšs, ar karameļu garšu; tas var būt gan [eila]{s:2078}, gan [lāgera]{s:2079} veida alus, bet eila veidā gatavo biežāk
- apgraudēt Apgrauzdēt apkārt.
- apgrūst Apgrauzdēties.
- apgozēt Apgruzdēt, apcepties visapkārt (uz oglēm).
- grauzdumi Atliekas no izkausētiem (grauzdētiem) taukiem; grauzdi.
- grauzdi Atliekas no izkausētiem (grauzdētiem) taukiem.
- bruščeta Brušeta - grauzdēta baltmaize ar tomātiem un ķiplokiem.
- kugelis Cepeškrāsnī cepti rīvēti kartupeļi kopā ar sagrauzdētu žāvētu gaļu, sīpoliem, olu, miltiem; kuģelis (2).
- kuģēlis Cepeškrāsnī cepti rīvēti kartupeļi kopā ar sagrauzdētu žāvētu gaļu, sīpoliem, olu, miltiem; kuģelis (2).
- kuģis Cepeškrāsnī cepti rīvēti kartupeļi kopā ar sagrauzdētu žāvētu gaļu, sīpoliem, olu, miltiem; kuģelis (2).
- apcept Cepot padarīt brūnu, arī apgrauzdēt (no virspuses, no visām pusēm).
- apsvilt Cepoties (parasti lielā karstumā), apgruzdēt (par pārtikas produktiem).
- staukšķināt Cept taukos; grauzdēt.
- pralinē Cukurā grauzdētu sasmalcinātu riekstu un augļu kauliņu maisījums, ko lieto konditorejā; konditorejas izstrādājums ar šādu maisījumu.
- kami Ēdiens no pienā vai rūgušpienā iejauktu sautētu un apgrauzdētu rudzu, miežu, zirņu, pupu miltu maisījuma; šāds miltu maisījums.
- kamputra Ēdiens, ko pagatavo, rūgušpienā iejaucot grauzdētu rudzu, miežu, zirņu un pupu miltu maisījumu.
- restēt Grauzdēt (pārtikas produktus).
- aptaukšķēt Grauzdēt (visapkārt, mazliet).
- taukšēt Grauzdēt taukos (parasti zirņus, pupas).
- taukšķēt Grauzdēt taukos (parasti zirņus, pupas).
- nograuzdēt Grauzdēt un pabeigt grauzdēt.
- grūzdināt Grauzdēt, cept; panākt, ka sāk gruzdēt.
- spradzināt Grauzdēt, cept.
- pralinēt Grauzdēt, vai cepināt riekstus, mandeles, augļus u. c., iepriekš apcukurojot.
- taušķēt Grauzdēt; taukos sutināt, cepināt (kaņepes, zirņus).
- graudēt Grauzdēt.
- gruzdināt Grauzdēt.
- brušeta Grauzdēta baltmaize ar tomātiem un ķiplokiem; brusketa.
- popkorns Grauzdēta kukurūza, uzpūsta kukurūza; jebkuri graudi, kas uzpūšas, ja tos karsē, piemēram, uzpūstie rīsi.
- brusketa Grauzdēta maize (parasti baltmaize) ar tomātiem, ķiplokiem un olīveļlu.
- tosts Grauzdēta maizes šķēle.
- krutoni Grauzdētas maizītes, bieži figūriņu veidā.
- vecis Grauzdētas un sasmalcinātas kaņepes, piemēram, sviestmaizei, bet ēd arī ar zirņiem un kartupeļiem.
- griljāža grauzdēti cukuroti rieksti.
- gruzdiņi Grauzdēti maizes gabaliņi.
- staks Grauzdētu, sagrūstu kaņepju sēklu eļļaina masa; kaņepju sviests.
- apčūlot Gruzdēt kā slapjai malkai.
- izgrust Gruzdēt un pabeigt gruzdēt; izgruzdēt.
- izgruzdēt Gruzdēt un pabeigt gruzdēt.
- grust Gruzdēt, degt bez liesmas.
- plēņot Gruzdēt, sairt pelnos.
- dūlēties Gruzdēt, turpināt gailēt.
- drugt Gruzdēt.
- grūzdēt Gruzdēt.
- nogrust Gruzdot kļūt viscaur brūnam; nogruzdēt.
- aizgrauzdēt Iesākt grauzdēt, bet nepabeigt; mazliet, viegli apgrauzdēt.
- aizgruzdēt Iesākt gruzdēt; mazliet apgruzdēt.
- iegruzdēties Iesākt gruzdēt.
- polenta Itāliešu virtuves ēdiens: grauzdētu miltu biezputra.
- grauzdulis Kafijas grauzdētājs.
- kafija kafijkoka sēklas (pupiņas); pārtikas produkts - īpaši apstrādātas (grauzdētas, pulverī samaltas) šī koka vai krūma sēklas; šī pārtikas produkta surogāts, ko parasti gatavo no cigoriņiem, miežiem, ozolzīlēm.
- svilt Karstuma, kā degoša iedarbībā stipri karst, gruzdēt, arī degt no virspuses ar, parasti mazu, liesmu.
- gremžuļi Kausēti un grauzdēti tauki.
- duzēt Kvēlot, gruzdēt.
- sēroties Kvēlot, gruzdēt.
- zvērēt Kvēlot, gruzdēt.
- uzgruzdināt Nedaudz apgrauzdēt; uzgrauzdēt.
- uzgrust Nedaudz apgruzdēt.
- uzgruzdēt Nedaudz apgruzdēt.
- pagrust Neilgu laiku, mazliet degt vai gruzdēt.
- pagrauzdēt Neilgu laiku, mazliet grauzdēt.
- pagruzdēt Neilgu laiku, mazliet gruzdēt.
- iegrauzdēt Nepilnīgi sagrauzdēt.
- uzgrauzdēt No jauna grauzdēt.
- notaukšēt Nograuzdēt, nošmorēt.
- notaukšķēt Nograuzdēt, nošmorēt.
- nograuzdināt Nograuzdēt.
- gruzdināt Panākt, ka sāk gruzdēt.
- pārgrust Pārgruzdēt.
- gvarāna Pasta no Brazīlijas liānas "Paullinia cupana" grauzdētām un sasmalcinātām sēklām, kurās ir kofeīns.
- karameļpudiņš Pudiņš, ko gatavo ar sagrauzdētu cukuru.
- kaltenis Pūtelis - senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti.
- pagrauzdēties Refl. --> pagrauzdēt; tikt pagrauzdētam.
- gruzdējums Rezultāts --> gruzdēt (1); gruzdums (1).
- gruzdums Rezultāts --> gruzdēt (1).
- gruzdums Rezultāts --> gruzdēt (2).
- gruzdums Rezultāts --> gruzdēt (3).
- iegrauzdēt Sagrauzdēt (ierobežotu daudzumu konkrētam mērķim).
- saskaurēt Sagrauzdēt.
- cīcari Sagrauzdēti tauku, gaļas gabaliņu krikumi.
- cīceri Sagrauzdēti tauku, gaļas gabaliņu krikumi.
- satucināt Sagrūst (grauzdētas kaņepes, lai iegūtu eļļu).
- sagrust Sagruzdēt.
- aiztaukšķēt Sākt grauzdēt (pēc kā radies pārtraukums).
- iegruzdēt Sākt gruzdēt; iegrust.
- aizgrauzdēties Sākt gruzdēt.
- aizgrust Sākt gruzdēt.
- iegrust Sākt gruzdēt.
- miekšis Senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti.
- miekšķis Senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti.
- pūtelis Senlatviešu ēdiens karstajās vasaras dienās, gatavots no sagrauzdētas un samaltas labības (rudziem, kviešiem, griķiem, zirņiem), uz miltiem uzlejot rūgušpienu un ļaujot rūgt, kamēr milti atmiekšķējušies mīksti.
- mērcputriņa Sens latviešu ēdiens: pašķidra biezputriņa, ko gatavo no ūdenī vai pienā (arī abu maisījumā) savārītiem bīdelētiem miltiem un pārlej ar grauzdētiem cūku taukiem un mazos gabaliņos sagrieztu taukumu; pasniedz pie sausiem kartupeļiem vai maizes, dažreiz kopā ar ceptu siļķi.
- kulērs Sīrupa konsistences tumši brūna grauzdēta cukura masa, ko lieto ruma, alus, liķieru, etiķa u. c. dzērienu un arī ēdienu krāsošanai.
- kakao masa šķidra, viskoza masa, ko iegūst no grauzdētam kafijas pupiņām, tās attīrot un samaļot.
- brūns Tāds, kam ir, piemēram, šokolādes, grauzdētas kafijas krāsa.
- grauzdēties Tikt grauzdētam.
- pārgrauzdēties Tikt pārgrauzdētam.
- brauzīt Trokšņot, klauvēt; brauzdēt.
- samsa Tunisiešu ēdiens, kārtainās mīklas izstrādājums, pildīts ar grauzdētām mandelēm un sezama sēkliņām rožūdens sīrupā.
- kaņeppiens Ūdens, kurā iebērtas grauzdētas, grūstas kaņepes, un kas ieguvis pienam līdzīgu krāsu.
- uztaukšēt Uzgrauzdēt taukos.
- uztaukšķēt Uzgrauzdēt taukos.
uzdēt citās vārdnīcās:
MEV